dinsdag 29 januari 2013

Time to get dressed! Cruyff presents the Apparel Collection.


Time to get dressed! Cruyff presents  the  Apparel Collection.


AMSTERDAM Donderdag 31 mei 2012. Na ontvangst van onze personal invitation vertrokken wij naar Amsterdam om de introductie bij te wonen van de eerste presentatie van de kleding lijn van Johan Cruijff. The Cruyff clothing launching.


The launching of the Johan Cruyff clothing the Apparel Collection


Het evenement werd gehouden aan de Java kade in de Amsterdamse haven. Special guests: Danny & Johan Cruijff. Aan de Veemkade was de Pureliner2 afgemeerd. We werden van harte welkom geheten met een heerlijk prosecco. We raakten al snel aan de praat met vele bekenden. Het schip was omgetoverd in de Cruyff sfeer. Wat inhoud casual chick met een sportief accent. We namen onze positie in aan het hoofd van de catwalk. Beneden ons namen vele BNN’ers, voetbalfituosen, pers en TV-ploegen uit binnen- en buitenland hun plek in. The show begins:
Cruyff Clothing | Official Launching Video of Clothing by Johan Cruyff -> http://www.youtube.com/watch?v=tng5n2YUhqg&sns=fb
Bekijk ook onze opname op ons Aad van den Berg ModeschoenenYou Tube channel



Sleutel tot success Johan Cruyff


In gesprek met Johan Cruijff vertelde hij dat hij de juiste mensen wenst te ondersteunen met goede kwaliteiten en ideeën. Zo heeft Johan al jaren lang contact met Cleerenc van der Vlies van PremiumInc die al jaren de Cruyff classics schoenen collectie ontwerpt. Nu is het de beurt aan de kleding. Wat heeft Johan met kleding? “Wel mijn vrouw legt iedere ochtend mijn kleren klaar en ik trek het aan, das logisch toch?” De inbreng van Johan is zoals hij zelf aangeeft: “Er moeten broekzakken en een rits inzitten. Ik loop namelijk altijd graag met mijn handen in mijn zakken.”



EK 2012 voetbal actie


Ter gelegenheid van het EK 2012 heeft Aad van den BergModeschoenen een speciale actie met de Cruyff classic schoenen collectie. Bij aankoop van een paar Cruyff classic schoenen ontvang je een originele oranje  lederen EK voetbal van Johan Cruyff cadeau. Deze actie geldt alleen in de winkels van Aad van den Berg modeschoenen in Noordwijk en Rijswijk, zolang de voorraad strekt. Maak uw keuze al in de webshop www.aadvandenberg.nl


Het ontstaan van Cruyff classics Nederland


Op een zomerse dag besluit Johan Cruyff in Barcelona, in de volksmond ook wel ‘Barna’ genoemd, zijn eigen functionele en stijlvolle sportmerk te ontwikkelen. Elegante sportswear voor de technische speler is wat Johan eind jaren zeventig in zijn hoofd heeft. En zo geschiedde.

Filosofie Johan Cruyff


Zijn filosofie luidde: het ontwikkelen van niet alleen een functioneel maar ook een stijlvol merk.
Goede voorbeelden van de filosofie van Cruyff zijn Van Basten, eens vergeleken met een ballerina, maar ook Bergkamp, een ware balvirtuoos met technisch perfect voetbal. 

Johan Cruyff het heft in eigen handen


Nadat Johan zijn specifieke wensen keer op keer tevergeefs had voorgelegd aan een bekend sportmerk, besluit de voetballegende het heft in eigen hand te nemen. Een tweede legende werd door Johan nauw bij de ontwikkeling zijn eigen merk betrokken; Emidio Lazzarini - een befaamd Italiaanse ontwerper en goede vriend van Johan Cruijff. Tekenend voor Lazzarini’s werk is de souplesse en het comfort dat hij zijn kunstwerken weet mee te geven. Vandaag de dag worden wij nog steeds geïnspireerd door het design van de beste Italiaanse sportschoen ooit. De speciale lijnen rondom de zool zijn niet alleen functioneel, maar ook elegant. Een combinatie waarmee nog nooit eerder iemand een schoen heeft vervaardigd. Ook de overige basic, maar nog steeds revolutionaire aspecten van de schoen spreken voor zich.

Gedurende de jaren tachtig was Cruijff een graag gezien merk op sportvelden o.a. gedragen door vele bekende sporters. Vanaf begin jaren tachtig wist Cruijff met zijn collectie een groot deel van de Nederlandse markt te veroveren. Tijdens de Olympische Spelen van 1988 in Seoul droeg het Nederlands Olympisch team met trots Cruyff kleding. Naast voetbal heeft Cruijff zich ook op tennis, hockey en vrije tijd sportkleding en de Cruyff classics schoenen toegespitst.

Johan Cruyff C-flash


De beste wedstrijden van voetbalsterren als Vanenburg, Petterson, Jordi, Winter en Bosman werden gespeeld op schoenen met de handtekening van Cruyff en de C-flash. De Cruyff classics schoenen zijn verkrijgbaar in de winkels van Aad van den Berg Modeschoenen In Noordwijk en Rijswijk en te bestellen op de webshop www.aadvandenberg.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten